Filosofie Aruna Yoga

Aruna yoga, ontwikkeld door Nicki Formanis vorm een van yoga gericht op het loslaten van emotionele blokkades en healing, waarin je op zoek gaat naar je ware aard, naar jouw waarheid, de rust en vrijheid die in ons allen schuilt! Terug naar je eigen identiteit... je eigen Innerlijke Ik! Vanuit deze kern, komt de heling, de transformatie en het ontwaken. Deze vorm van yoga ondersteunt het proces van het maken van deze unieke connectie. Muziek, geluid en emotionele zuivering zijn hier onderdeel van. In alle yogalessen gebruiken we yogahoudingen, pranayama (ademhaling), concentratie en meditatie om het hoofd tot rust te brengen, om emotioneel en mentaal weer in balans te komen. Dit alles vanuit zachtheid en liefde voor jezelf, om terug in contact te komen met jouw eigen Innerlijke Ik.

 

Alle yogalessen van Studio Healthy Balance zijn gebasseerd op de filosofie van Aruna Yoga.

 

Yoga Lesrooster

MEENEMEN NAAR DE YOGALES:

Je eigen yogamat, een handdoek voor over het bolster en een dekentje voor de Savasana.

>> Klik hier voor het actuele lesrooster <<

 

MAANDAG 19:00 uur - 20:15 uur

Aruna Easy Flow - Keep calm and open your heart

Online/studio

Aruna Easy Flow is een rustige flow les om onze 'monkey-mind' tot rust te brengen en om ons hart te openen. Dit doen we door een serie (rustige) flow-bewegingen te verbinden aan onze ademhaling. Het verbinden van de ademhaling geeft rust in onze 'monkey-mind' en om ons hart te openen, gaan we de energie van de Hartmeridiaan laten stromen door ons hele lichaam.

 

MAANDAG 20:30 uur - 21:45 uur 

Aruna Vinyasa Yoga

Online/studio

Vinyasa yoga is een pittige en dynamische vorm van yoga. Door de krachtige houdingen werk je aan een sterk lichaam en een sterke geest. In deze yogales doen we veel gevarieerde Zonnegroeten en Vinyasa's, maar we doen ook oefeningen om buik- en rompspieren sterker te maken. Je krijgt een betere lichaamshouding, groter uithoudingsvermogen en je komt lekkerder in je vel te zitten. Ontspanning door inspanning.

 

DONDERDAG 19:30 uur - 20:45 uur

Aruna Flow Yoga - Let's do some twists

Online/studio

Let's do some twists! Twisten zijn namelijk heel erg goed om ons lichaam te detoxen (ontgiften). Detoxen stimuleert de lichamelijke balans en daarmee het zelfgenezend vermogen, waardoor je je fitter en gezonder gaat voelen. In deze yogales maken we veel twistbewegingen in verschillende variaties, ondersteund door onze ademhaling om tot een diepere detox te komen. 

 

ZONDAG 10:00 uur - 11:15 uur  

Sunday Morning Sun Salutations

(Deze yogales start bij voldoende aanmeldingen)

Online

Tijdens de Sunday Morning Sun Salutations staat de Zonnegroet centraal, want volgens de yogatraditie is de ochtend (zonsopkomst) de beste tijd om de Zonnegroet te beoefenen. Van oorsprong is de Zonnegroet een ochtendritueel, als teken van dankbaarheid aan de zon die haar energie aan de aarde komt brengen. De Zonnegroet is een dynamische yogaserie die een krachtige en vitaliserende werking heeft op lichaam en geest.

 

In deze yogales zullen we de Zonnegroet in zijn vele variaties uitvoeren samen met houdingen uit de Flow Yoga en Pranayama, zodat we de dag energiek kunnen beginnen.