Filosofie Aruna Yoga

Aruna yoga, ontwikkeld door Nicki Formanis vorm een van yoga gericht op het loslaten van emotionele blokkades en healing, waarin je op zoek gaat naar je ware aard, naar jouw waarheid, de rust en vrijheid die in ons allen schuilt! Terug naar je eigen identiteit... je eigen Innerlijke Ik! Vanuit deze kern, komt de heling, de transformatie en het ontwaken. Deze vorm van yoga ondersteunt het proces van het maken van deze unieke connectie. Muziek, geluid en emotionele zuivering zijn hier onderdeel van. In alle yogalessen gebruiken we yogahoudingen, pranayama (ademhaling), concentratie en meditatie om het hoofd tot rust te brengen, om emotioneel en mentaal weer in balans te komen. Dit alles vanuit zachtheid en liefde voor jezelf, om terug in contact te komen met jouw eigen Innerlijke Ik.

 

Alle yogalessen van Studio Healthy Balance zijn gebasseerd op de filosofie van Aruna Yoga.

 

Yoga Lesrooster

MEENEMEN NAAR DE YOGALES:

Je eigen yogamat, een handdoek voor over het bolster en een dekentje voor de Savasana

 

MAANDAG 19:00 uur - 20:15 uur

Aruna Easy Flow - Keep calm and open your heart

Serre en Online

Yogadocente Claudia

Aruna Easy Flow is een rustige flow les om onze 'monkey-mind' tot rust te brengen en om ons hart te openen. Dit doen we door een serie (rustige) flow-bewegingen te verbinden aan onze ademhaling. Het verbinden van de ademhaling geeft rust in onze 'monkey-mind' en om ons hart te openen, gaan we de energie van de Hartmeridiaan laten stromen door ons hele lichaam.

 

MAANDAG 20:30 uur - 21:45 uur 

Vinyasa Yoga

Serre en Online

Yogadocente Claudia

Vinyasa yoga is een pittige en dynamische vorm van yoga. Door de krachtige houdingen werk je aan een sterk lichaam en een sterke geest. In deze yogales doen we veel gevarieerde Zonnegroeten en Vinyasa's, maar we doen ook oefeningen om buik- en rompspieren sterker te maken. Je krijgt een betere lichaamshouding, groter uithoudingsvermogen en je komt lekkerder in je vel te zitten. Ontspanning door inspanning.

 

DONDERDAG 19:00 uur - 20:15 uur 

Aruna - Healthy Mental Balance Yoga

Serre en Online

Yogadocente Claudia

Ken je dat gevoel, dat je niet lekker in je vel zit? Dat je slecht slaapt en het liefst in je bed zou willen blijven liggen? Dat de energie je ontbreekt om iets te doen en dat alles om je heen donker is? Dat je weinig positieve gedachten hebt en jezelf afvraagt wat voor nut het allemaal heeft? Dat je snel prikkelbaar bent en last hebt van uitbarstingen? Grote kans dat je oververmoeid/overspannen bent of een burn-out hebt. Je bent in ieder geval (emotioneel & mentaal) uit balans. Deze yogales is er speciaal op gericht om emotioneel weer in balans te komen en te blijven.

  

DONDERDAG 20:30 uur - 21:45 uur 

Restorative Yoga

Serre en Online

Yogadocente Claudia

Restorative Yoga is een zachte en liefdevolle vorm van yoga waarbij de aandacht ligt op het ontspannen van lichaam en geest. De houdingen (poses) zijn voornamelijk liggend en worden ondersteund door dekens, bolsters en kussens. Door de ondersteuning van de props kun je jezelf gemakkelijker in een comfortabele houding overgeven aan de diepere ontspanning. De houdingen worden tussen de 10 à 15 minuten aangehouden. Door langer in een houding te blijven, wordt je uitgenodigd om los te laten en te verzachten.

Deze yogales is ook zeer geschikt voor mensen die fysiek en/of mentaal aan het herstellen zijn.

 

ZONDAG 10:00 uur - 11:15 uur (vanaf okt/nov)

Sunday Morning Sun Salutations

Online

Docente Claudia

Tijdens de Sunday Morning Sun Salutations staat de Zonnegroet centraal, want volgens de yogatraditie is de ochtend (zonsopkomst) de beste tijd om de Zonnegroet te beoefenen. Van oorsprong is de Zonnegroet een ochtendritueel, als teken van dankbaarheid aan de zon die haar energie aan de aarde komt brengen. De Zonnegroet is een dynamische yogaserie die een krachtige en vitaliserende werking heeft op lichaam en geest.

 

In deze yogales zullen we de Zonnegroet in zijn vele variaties uitvoeren samen met houdingen uit de Flow Yoga en Pranayama, zodat we de dag energiek kunnen beginnen.