Free a Girl

Lang ben ik op zoek geweest naar een goed doel dat ik met Studio Healthy Balance wil steunen als mijn Seva (onbaatzuchtige dienstverlening) en hoe ik dit vorm zou willen geven. De organisatie waarvoor ik heb gekozen, is Free a Girl. Waarom ik juist voor deze organisatie heb gekozen, is omdat wij, onze dochters, kleindochters, zussen, nichtjes, vriendinnen en alle andere meisjes en vrouwen om ons heen de mogelijkheid hebben om zich te ontwikkelen, om te groeien, om te studeren, om in vrijheid te leven en om te doen waar ons hart blij van wordt. Maar er zijn ook - vaak hele jonge - meisjes die deze mogelijkheid niet hebben. Deze meisjes worden door handelaren gedwongen om in de prostitutie te werken en als ze niet gered worden door organisaties als Free a Girl hebben ze geen toekomst.

 

Studio Healthy Balance gaat o.a. Aruna Yogaworkshops en Restorative Yogaworkshops geven waarvan de opbrengst naar Free a Girl gaat. Ook kun je bij Studio Healthy Balance een speciale 'Free a Girl'-ontspannende tuina- of voetreflexmassage boeken voor € 40,00. Dit bedrag gaat naar Free a Girl.

 

Laten we samen deze meisjes steunen#freeagirl#girlpower#freedom#seva#saveagirl ❤️

 

Free a Girl, de organisatie

Free a Girl bevrijdt wereldwijd minderjarige meisjes uit de prostitutie. Naast het bevrijden van deze meisjes werken ze keihard aan preventie, het aanpakken van straffeloosheid, lobby & advocacy, rehabilitatie en de re-integratie van deze meisjes. Free a Girl is actief in India, Nepal, Bangladesh, Thailand, Laos, Irak, Brazilië én Nederland. Er zijn allerlei manieren waarop de meisjes in de gedwongen prostitutie terecht komen. Kinderen kiezen er zelf niet voor om in de prostitutie te werken. Sommige kinderen worden ontvoerd, andere kinderen worden verkocht door hun ouders omdat zij geen geld hebben voor eten. In Nederland zijn de meisjes vaak slachtoffer van loverboys of lovergirls. 

 

Het doel van Free a Girl

  • Zoveel mogelijk meisjes te bevrijden. Ze hebben speciale bevrijdingsteams die de meisjes kunnen bevrijden. Vaak doen ze dat samen met de politie uit het dorp of de stad.
  • De meisjes helpen om hun leven weer op te pakken. De bevrijde meisjes hebben vaak trauma's of zijn ziek. Ze gaan naar opvanghuizen waar ze zorg en eten krijgen. Doordat de meisjes naar school kunnen, kunnen zij later weer zelf aan het werk en onafhankelijk worden.
  • Daders aanpakken. Ze helpen de meisjes met het doen van aangifte tegen de mensen die de meisjes hebben gedwongen om de prostitutie in te gaan. 
  • Voorlichting geven. Door zoveel mogelijk mensen op de hoogte te brengen van het bestaan van gedwongen prostitutie bij minderjarige meisjes, kunnen ouders beter op hun kinderen letten en de politie kan beter zoeken naar daders.

Kijk voor meer informatie op de website van Free a Girl

www.freeagirl.nl