Acupunctuur

Acupunctuur is al eeuwenlang één van de belangrijkste behandelmethoden in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Een acupunctuur behandeling is erop gericht om de balans in het lichaam te herstellen en om de Qi, de energie, weer te laten stromen. Qi stroomt door in lichaam door de meridianen. Deze meridianen zijn weer verbonden met alle organen, spieren, weefsels en botten. Een disharmonie in één van deze meridianen kan lichamelijke, mentale en/of emotionele klachten veroorzaken. Door acupunctuurpunten aan te prikken wordt Qi gestimuleerd om weer vrij te stromen en wordt de disharmonie herstelt. 

 

Werkwijze:

Het behandelplan wordt op basis van jouw persoonlijke situatie opgesteld. Daarom beginnen we de eerste behandeling met een uitgebreid intakegesprek. Tijdens het intakegesprek nemen we samen een vragenlijst door en brengen we je algemene gezondheid, levensstijl en klachten in kaart. Met deze informatie stel ik een persoonlijk behandelplan op. Aan het einde van het intakegesprek plannen we samen 3 à 4 acupunctuur behandelingen. Tijdens deze acupunctuur behandelingen worden zeer dunne en steriele naaldjes geplaatst op acupunctuurpunten op het lichaam. Het plaatsen van de naaldjes is vrijwel pijnloos. Soms voel je een soort klein schokje, dit is de Qi die door de naald wordt aangeraakt.

 

Een acupunctuur behandeling duurt ongeveer 60 minuten.

 

Specialisatie:

Fu Ke, oftewel Gynaecologie is een specialisatie in de Traditionele Chinese Geneeswijzen. Tijdens mijn opleiding verdiep ik mijzelf vooral in Fu Ke om vrouwen met gynaecologische klachten, zoals menstruatie- en overgangsklachten, vaginale klachten en infertiliteit te kunnen ondersteunen.

 

Maar ook voor klachten als slapeloosheid, hoofdpijn, stress, darmklachten etc. kun je een afspraak maken.

 

Tarief:

Op dit moment zit ik in het laatste jaar van de de 3-jarige HBO opleiding tot acupuncturist, die ik volg bij Qing Bai. De acupunctuur behandelingen worden tot september 2022 daardoor nog niet vergoed door de zorgverzekering. Daarom bied ik de acupunctuur behandelingen aan tegen het gereduceerde tarief van € 45,00 per behandeling.

 

Het intakegesprek wordt echter wel geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekeringspolis.

 

Heb je interesse om te kijken of acupunctuur iets voor jouw kan betekenen, neem dan contact op of maak gelijk een afspraak voor een acupunctuur behandeling!